PONIEDZIAŁEK 10.03.2025 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serkiem kanapkowym, warzywami, kakao, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: jabłko
Obiad: Zupa -krem z pieczarek na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, kotlet schabowy panierowany, kapusta biała zasmażana, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: Jabłko, ciastka zbożowe, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten,
seler, jaja
WTOREK 11.03.2025 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką, papryką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: rzodkiewka
Obiad: Rosół z udek kurczaka z makaronem, włoszczyzną i zieleniną, udka z kurczaka w sosie potrawkowym, ziemniaki z zieleniną, brokuł z masłem, kompot owocowy
Podwieczorek: Drożdżówki z owocami, sok z jabłek i pomarańczy 100%
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą
zawiera alergeny:
białka mleka,
krowiego, gluten,
seler , jaja
ŚRODA 12.03.2025r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, szynką, sałatą, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: pomarańcza
Obiad: „Krupnik” na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowym, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: jogurt owocowy, krakersy, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten, jaja
CZWARTEK 13. 03.2025r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem z rzodkiewką i szczypiorkiem szynką, papryką, kakao, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: kalarepa
Obiad: Szynka w sosie pieczeniowym, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: budyń waniliowy z sokiem z malin 100%, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, kakao
PIĄTEK 14.03. 2025r. |
Śniadanie :Pieczywo mieszane z masłem, pastą z makreli wędzonej, szynką, warzywami, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: jabłko
Obiad: Zupa ogórkowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, makaron z twarogiem, kompot owocowy
Podwieczorek: Banany, chrupki kukurydziane, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten,
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.