PONIEDZIAŁEK  10.03.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, szynką, serkiem kanapkowym, warzywami, kakao, herbata z    miodem i cytryną,

Przekąska: jabłko

Obiad: Zupa  -krem z pieczarek na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, kotlet schabowy panierowany, kapusta biała zasmażana, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek:  Jabłko, ciastka zbożowe, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten, 

    seler,  jaja  

 

WTOREK 11.03.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką, papryką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną, 

Przekąska: rzodkiewka

Obiad: Rosół z udek kurczaka z makaronem, włoszczyzną i zieleniną, udka  z kurczaka w sosie potrawkowym, ziemniaki z zieleniną, brokuł z masłem,   kompot owocowy 

Podwieczorek: Drożdżówki z owocami, sok z jabłek i pomarańczy 100%

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą

zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego,  gluten,  

    seler , jaja                  

 

ŚRODA 12.03.2025r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, serem żółtym, szynką, sałatą,   kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska:  pomarańcza

Obiad: „Krupnik”  na mięsie z włoszczyzną i zieleniną,  pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowym, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek: jogurt owocowy, krakersy, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten,  jaja 

 

CZWARTEK 13. 03.2025r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, twarożkiem z rzodkiewką i szczypiorkiem szynką, papryką, kakao, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: kalarepa

Obiad: Szynka w sosie pieczeniowym, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek: budyń waniliowy z sokiem z malin 100%, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,  

    gluten, kakao

 

 PIĄTEK 14.03. 2025r.

 

Śniadanie :Pieczywo mieszane z  masłem, pastą z makreli wędzonej, szynką, warzywami, kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną,

Przekąska: jabłko                                                                                                                         

Obiad: Zupa   ogórkowa na mięsie z włoszczyzną i  zieleniną, makaron z twarogiem,  kompot owocowy                                                                                                                               

Podwieczorek:  Banany, chrupki kukurydziane, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata  

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten,  

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.