PONIEDZIAŁEK 10.02.2025 r |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, parówki na gorąco z ketchupem, ogórek świeży , papryka czerwona, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: śliwki suszone
Obiad: Krupnik na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, naleśniki z twarogiem, kompot owocowy
Podwieczorek: Pomarańcze, czekolada naturalna, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten, seler, jaja, kakao
WTOREK 11.02.2025 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem ,twarożkiem ze szczypiorkiem, szynką, rzodkiewką, kakao, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: papryka
Obiad: Zupa -krem z zielonych warzyw z grzankami na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, pieczeń z szynki wp w sosie własnym, ziemniaki z zieleniną, surówka z marchewki i jabłka, kompot owocowy
Podwieczorek: jogurt z owocami, chrupki kukurydziane, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą,
zawiera alergeny:
białka mleka,
krowiego, gluten, seler
ŚRODA 12.02.2025r |
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, pieczywo mieszane z masłem, powidłami śliwkowymi ,szynką, sałatą, , herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: kalarepka
Obiad: „Kapuśniak” z białej kapusty na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, klops smażony z miruny z sosem koperkowym, ogórek kiszony ziemniaki z zieleniną, herbata miętowa
Podwieczorek: Jabłko, ciastka anyżki, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, jaja
CZWARTEK 13.02.2025r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serem żółtym, kawa inka na mleku herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: jabłko
Obiad: Kotlet schabowy panierowany, kapusta kiszona gotowana z kminkiem ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: budyń waniliowy z sokiem z malin 100%, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, jaja
PIĄTEK 14.02. 2025r |
Śniadanie :Pieczywo mieszane z masłem, pastą z tuńczyka z jajkiem i warzywami, szynką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: marchewka
Obiad: Zupa z soczewicy czerwonej na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, makaron z sosem truskawkowym, kompot owocowy
Podwieczorek: Baton zbożowy, sok tłoczony z jabłek i pomarańczy100%
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten, kakao, jaja
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.