PONIEDZIAŁEK  10.02.2025 r

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, parówki na gorąco z ketchupem, ogórek świeży , papryka czerwona,  kawa inka na mleku, herbata z    miodem i cytryną,

Przekąska: śliwki suszone

Obiad:  Krupnik na mięsie z włoszczyzną i zieleniną,  naleśniki z twarogiem, kompot owocowy

Podwieczorek:  Pomarańcze, czekolada naturalna, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,  seler,  jaja, kakao  

 

WTOREK 11.02.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem ,twarożkiem  ze szczypiorkiem, szynką, rzodkiewką, kakao, herbata z miodem i cytryną, 

Przekąska: papryka

Obiad: Zupa -krem z zielonych warzyw z grzankami na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, pieczeń z szynki wp w sosie własnym, ziemniaki z zieleniną, surówka z marchewki i jabłka,  kompot owocowy                                                                                            

Podwieczorek: jogurt z owocami, chrupki kukurydziane, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, 

zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego,  gluten,   seler                   

 

 ŚRODA 12.02.2025r

 

Śniadanie:  Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, pieczywo mieszane  z masłem, powidłami śliwkowymi ,szynką, sałatą, , herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: kalarepka

Obiad: „Kapuśniak” z białej kapusty na mięsie z włoszczyzną i zieleniną,  klops smażony z miruny z sosem koperkowym, ogórek kiszony ziemniaki z zieleniną, herbata miętowa                                                                                                                      

Podwieczorek: Jabłko, ciastka anyżki, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,

    gluten,  jaja

 

 CZWARTEK 13.02.2025r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, szynką, serem żółtym, kawa inka na mleku herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: jabłko

Obiad:  Kotlet schabowy panierowany, kapusta kiszona gotowana z kminkiem  ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek: budyń waniliowy z sokiem z malin 100%, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

  zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,

    gluten, jaja

 

 PIĄTEK 14.02. 2025r

 

Śniadanie :Pieczywo mieszane z  masłem, pastą z tuńczyka z jajkiem i warzywami, szynką,  kawa inka na mleku, herbata  z  miodem i cytryną, 

Przekąska: marchewka

Obiad: Zupa z soczewicy czerwonej  na mięsie z włoszczyzną i  zieleniną, makaron z sosem truskawkowym, kompot owocowy

Podwieczorek: Baton zbożowy, sok tłoczony z jabłek i pomarańczy100%

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata  

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten, kakao, jaja  

 

  Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.