PONIEDZIAŁEK 09.09.2024 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serem żółtym,, ogórkiem, sałatą, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: jabłka
Obiad: Zupa ziemniaczana na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet z kurczaka z warzywami w potrawce curry z ryżem,, kompot owocowy
Podwieczorek: Koktajl mleczny z truskawkami, herbatniki
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, sałatą
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten, kakao
WTOREK 10.09.2024 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, parówki na gorąco z ketchupem, ogórek świeży, papryka, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: marchewka
Obiad: Zupa ogórkowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, pierogi nadziewane twarogiem ze śmietaną, kompot owocowy
Podwieczorek: Śliwki, wafle kukurydziane z ziołami, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten,
seler, jaja
ŚRODA 11.09.2024r. |
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, pieczywo mieszane z masłem, powidłami śliwkowymi, szynką, rzodkiewką, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: papryka
Obiad: Udka pieczone w sosie własnym, ziemniaki z zieleniną, brokuły z masłem i bułeczką, kompot owocowy
Podwieczorek: Kinder kanapka, sok tłoczony z jabłek i gruszek
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka,
krowiego, gluten, ,
kakao
CZWARTEK 12.09.2024r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą z makreli wędzonej ze szczypiorkiem, szynką, pomidorem , kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: śliwka
Obiad: Barszcz czerwony z makaronem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, schab w sosie pieczeniowym sałatka z buraczków, ziemniaki z zieleniną, herbata miętowa
Podwieczorek: gruszki, ciastka owsiane bez cukru i soli, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler
PIĄTEK 13. 09. 2024r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serkiem almette, szynką, papryką, kakao, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: kalarepka
Obiad: „Kapuśniak” z białej kapusty na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Makaron z sosem bolońskim i mięsem mielonym, kompot owocowy
Podwieczorek: Winogrona, chrupki kukurydziane
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka ,mleka krowiego,
gluten, seler, kakao
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.