PONIEDZIAŁEK  07.04.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, szynką  serkiem almette, ogórkiem świeżym kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną,

Przekąska: papryka

Obiad: Zupa „włoska” na mięsie z zieleniną, ryż na mleku z jabłkiem i bitą śmietaną, kompot owocowy

Podwieczorek:  Czekolada naturalna, pomarańcze, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,  seler,   

 

WTOREK  08.04.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serem żółtym, papryką,  kakao, herbata z miodem i cytryną,   

Przekąska: rzodkiewka

Obiad: Rosół z udek kurczaka z makaronem, włoszczyzną  i zieleniną, udka z kurczaka w sosie śmietanowym, ziemniaku puree z zieleniną, marchewka gotowana z masłem, kompot owocowy        Podwieczorek:  Jabłko, ciastka zbożowe, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą

zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego,  gluten,   seler,        

            

ŚRODA 09.04.2025r.

 

Śniadanie Pieczywo mieszane  z masłem, pastą z tuńczyka z warzywami, szynką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska:  marchew

Obiad: Zupa z fasolki szparagowej  na mięsie z włoszczyzna i zieleniną, filet z kurczaka z brokułem, porem i marchewką w sosie beszamelowym, ziemniaki z zieleniną, herbata miętowa                  Podwieczorek:  jogurt z owocami, chrupki kukurydziane,  herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten 

 

CZWARTEK 10.04.2025r.

 

Śniadanie  Zupa mleczna z kaszką manną,  pieczywo mieszane  z masłem, dżemem morelowym, szynką, sałatą,  herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: jabłko

Obiad: Pieczeń z szynki wp w sosie własnym, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki z zieleniną kompot owocowy

Podwieczorek: mus owocowy 100%, biszkopty

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,  

    gluten

 

PIĄTEK 11.04. 2025r

 

Śniadanie :Pieczywo mieszane z  masłem, szynką, jajkiem, ogórkiem kiszonym  kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną,

Przekąska: kalarepka                                                                                                                         

Obiad: „Krupnik” mięsie z włoszczyzną i  zieleniną, filet z miruny smażony, ziemniaki puree z zielenina, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy

Podwieczorek:  Banany, słomka ptysiowa, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata  

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten,  jaja, kakao

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.