PONIEDZIAŁEK 07.04.2025 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką serkiem almette, ogórkiem świeżym kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: papryka
Obiad: Zupa „włoska” na mięsie z zieleniną, ryż na mleku z jabłkiem i bitą śmietaną, kompot owocowy
Podwieczorek: Czekolada naturalna, pomarańcze, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten, seler,
WTOREK 08.04.2025 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serem żółtym, papryką, kakao, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: rzodkiewka
Obiad: Rosół z udek kurczaka z makaronem, włoszczyzną i zieleniną, udka z kurczaka w sosie śmietanowym, ziemniaku puree z zieleniną, marchewka gotowana z masłem, kompot owocowy Podwieczorek: Jabłko, ciastka zbożowe, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą
zawiera alergeny:
białka mleka,
krowiego, gluten, seler,
ŚRODA 09.04.2025r. |
Śniadanie Pieczywo mieszane z masłem, pastą z tuńczyka z warzywami, szynką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: marchew
Obiad: Zupa z fasolki szparagowej na mięsie z włoszczyzna i zieleniną, filet z kurczaka z brokułem, porem i marchewką w sosie beszamelowym, ziemniaki z zieleniną, herbata miętowa Podwieczorek: jogurt z owocami, chrupki kukurydziane, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten
CZWARTEK 10.04.2025r. |
Śniadanie Zupa mleczna z kaszką manną, pieczywo mieszane z masłem, dżemem morelowym, szynką, sałatą, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: jabłko
Obiad: Pieczeń z szynki wp w sosie własnym, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki z zieleniną kompot owocowy
Podwieczorek: mus owocowy 100%, biszkopty
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten
PIĄTEK 11.04. 2025r |
Śniadanie :Pieczywo mieszane z masłem, szynką, jajkiem, ogórkiem kiszonym kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: kalarepka
Obiad: „Krupnik” mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet z miruny smażony, ziemniaki puree z zielenina, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy
Podwieczorek: Banany, słomka ptysiowa, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten, jaja, kakao
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.