PONIEDZIAŁEK  06.10.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, serem żółtym, szynką, papryką,  kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną,

Przekąska: jabłko

Obiad:  Zupa ogórkowa  na mięsie z zieleniną,  naleśniki z dżemem, truskawkowym kompot owocowy

Podwieczorek:   sok przecierowy marchwiowo- owocowy, biszkopty 

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,  seler,   

 

WTOREK  07.10.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką serkiem kanapkowym, pomidorem, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,   

Przekąska: rzodkiewka

Obiad: Zupa- krem z białych warzyw z grzankami na mięsie z zieleniną, pieczeń z szynki wp w sosie własnym, ziemniaki z zieleniną, ogórek kiszony, herbata

miętowa

Podwieczorek: śliwki, słomka ptysiowa, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą,

zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego,  gluten,   seler

 

ŚRODA  08.10.2025r.

 

Śniadanie Pieczywo mieszane  z masłem, pastą  twarogową z ziołami, szynką, sałatą kakao, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska:  śliwki

Obiad: „Krupnik”  na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet z miruny smażony, surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki puree z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek:  jogurt owocowy,  wafle zbożowe z ziołami,  herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten, kakao  

 

CZWARTEK 09.10.2025r.

 

Śniadanie Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi,, Pieczywo mieszane z masłem, dżemem brzoskwiniowym, szynką, rzodkiewką, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: papryka

Obiad: Kotlet schabowy panierowany, kapusta biała gotowana na słodko-kwaśno, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek: Kisiel wiśniowy ze śmietaną ,jabłko, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,  

    gluten, jaja, kakao

 

PIĄTEK  10.10. 2025r.   

                                                                                                                 

Śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem,  kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną

Przekąska: jabłko                                                                                                                         

Obiad:  Zupa  jarzynowa  na mięsie z zieleniną,  makaron z twarogiem, kompot owocowy                                                                                                                               

Podwieczorek: Banany, chrupki kukurydziane, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten, 

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.