PONIEDZIAŁEK  05.05.2025r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, szynką  sałatą, rzodkiewką, kawa inka na mleku, herbataz  miodem i cytryną,

Przekąska: śliwki suszone

Obiad: Zupa  brokułowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, gulasz z szynki wp. z kaszą jęczmienną, sałatka z buraczków, kompot owocowy

Podwieczorek:  jabłko, biszkopty, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,  seler

 

 

WTOREK  06.05.2025r. 

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serkiem almette z ziołami, sałatą  kakao, herbata z miodem i cytryną,   

Przekąska: pestki słonecznika

Obiad: „Kapuśniak” z młodej kapusty na  mięsie z włoszczyzną  i zieleniną, Makaron z sosem bolońskim i mięsem  z łopatki mielonej, kompot owocow

Podwieczorek: Mus owocowy 100%, chrupki kukurydziane,  herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą,

zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego,  gluten,   seler

 

 

ŚRODA  07.05.2025r. 

 

Śniadanie Pieczywo mieszane  z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką rzodkiewką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska:  marchew

Obiad: Barszcz czerwony z makaronem na mięsie z włoszczyzna i zieleniną, kotlet pożarski z fileta drobiowego, ziemniaki puree z zieleniną, ogórek kiszony, herbata miętowa 

Podwieczorek:  jogurt z owocami,   herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten, jaja 

 

 

CZWARTEK  08.05.2025r. 

 

Śniadanie  Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi,  pieczywo mieszane  z masłem, powidłami śliwkowymi, szynką, papryką,  herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: rzodkiewka

Obiad: Udka z kurczaka pieczone w sosie własnym, ziemniaki z zieleniną, kalafior z masłem i bułeczką, kompot owocowy

Podwieczorek: kisiel z wiśni, wale kukurydziane z ziołami

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,  

    gluten

 

 

PIĄTEK 09.05.2025r. 

 

Śniadanie :Pieczywo mieszane z  masłem, pasztetem delikatesowym szynką, ogórkiem kiszonym  kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną,

Przekąska: kalarepka                                                                                                                         

Obiad:  „Krupnik”  na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet z miruny smażony, ziemniaki puree z zieleniną, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy

Podwieczorek: Banany, krakersy, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten,  

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.