| PONIEDZIAŁEK 05.05.2025r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką sałatą, rzodkiewką, kawa inka na mleku, herbataz miodem i cytryną,
Przekąska: śliwki suszone
Obiad: Zupa brokułowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, gulasz z szynki wp. z kaszą jęczmienną, sałatka z buraczków, kompot owocowy
Podwieczorek: jabłko, biszkopty, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten, seler
| WTOREK 06.05.2025r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serkiem almette z ziołami, sałatą kakao, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: pestki słonecznika
Obiad: „Kapuśniak” z młodej kapusty na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Makaron z sosem bolońskim i mięsem z łopatki mielonej, kompot owocow
Podwieczorek: Mus owocowy 100%, chrupki kukurydziane, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą,
zawiera alergeny:
białka mleka,
krowiego, gluten, seler
| ŚRODA 07.05.2025r. |
Śniadanie Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką rzodkiewką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: marchew
Obiad: Barszcz czerwony z makaronem na mięsie z włoszczyzna i zieleniną, kotlet pożarski z fileta drobiowego, ziemniaki puree z zieleniną, ogórek kiszony, herbata miętowa
Podwieczorek: jogurt z owocami, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten, jaja
| CZWARTEK 08.05.2025r. |
Śniadanie Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, pieczywo mieszane z masłem, powidłami śliwkowymi, szynką, papryką, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: rzodkiewka
Obiad: Udka z kurczaka pieczone w sosie własnym, ziemniaki z zieleniną, kalafior z masłem i bułeczką, kompot owocowy
Podwieczorek: kisiel z wiśni, wale kukurydziane z ziołami
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten
| PIĄTEK 09.05.2025r. |
Śniadanie :Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem delikatesowym szynką, ogórkiem kiszonym kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: kalarepka
Obiad: „Krupnik” na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet z miruny smażony, ziemniaki puree z zieleniną, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy
Podwieczorek: Banany, krakersy, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten,
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.