| PONIEDZIAŁEK 03.11.2025 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, szynką, rzodkiewką, kakao, herbata z miodem i cytryną,Przekąska: marchewka
Obiad: „Krupnik” na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet z miruny smażony, ziemniaki puree z zieleniną, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy
Podwieczorek: Winogrona, dukaty zbożowe, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten, seler,
| WTOREK 04.11.2025 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką serem żółtym, papryką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: jabłko
Obiad: Zupa kalafiorowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, makaron z sosem truskawkowym, herbata miętowa
Podwieczorek: waflekukurydzianez ziołami,sok przecierowy marchwiowo- owocowy
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą,
zawiera alergeny:
białka mleka,
krowiego, gluten, seler,
| ŚRODA 05.11.2025r. |
Śniadanie: „Owsianka” na mleku,pieczywo mieszane z masłem, powidłami śliwkowymi, szynką, sałatą, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: rzodkiewka
Obiad: „Rosolnik” z makaronem „ gwiazdki” na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, karkówka duszona w sosie własnym, surówka z marchewki i jabłka, ziemniaki puree z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: mus owocowy, biszkopty, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten
| CZWARTEK 06.11.2025r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką ,ogórkiem świeżym, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: papryka
Obiad: „Nuggetsy” z piersi kurczaka, ziemniaki z zieleniną, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy
Podwieczorek: Budyń waniliowy z sokiem z malin 100%, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, jaja,
| PIĄTEK 07.11. 2025r. |
Śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, serkiem almette, szynką pomidorem, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: kalarepka
Obiad: Zupa ogórkowa na mięsie z zieleniną, naleśniki z dżemem truskawkowym, herbata owocowa
Podwieczorek: Baton mleczno- zbożowy, sok tłoczony z jabłek 100%
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten, kakao, jaja
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki