PONIEDZIAŁEK 03.11.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, szynką, rzodkiewką,  kakao, herbata z  miodem i cytryną,Przekąska: marchewka

Obiad:  „Krupnik”   na mięsie z włoszczyzną i zieleniną,  filet z miruny smażony, ziemniaki puree z zieleniną, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy

Podwieczorek:  Winogrona, dukaty zbożowe, herbata 

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,  seler,   

 

WTOREK  04.11.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką serem żółtym, papryką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,   

Przekąska: jabłko

Obiad: Zupa kalafiorowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, makaron z sosem truskawkowym, herbata miętowa                                                                                          

Podwieczorek: waflekukurydzianez ziołami,sok przecierowy marchwiowo- owocowy

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą,

zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego,  gluten,   seler,                    

 

ŚRODA  05.11.2025r.

 

Śniadanie: „Owsianka” na mleku,pieczywo mieszane  z masłem, powidłami śliwkowymi, szynką, sałatą, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska:  rzodkiewka

Obiad: „Rosolnik”  z makaronem „ gwiazdki” na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, karkówka duszona w sosie własnym, surówka z marchewki i jabłka, ziemniaki puree z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek: mus owocowy,  biszkopty,  herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten

 

CZWARTEK 06.11.2025r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką ,ogórkiem świeżym, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: papryka

Obiad: „Nuggetsy” z piersi kurczaka, ziemniaki z zieleniną, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy

Podwieczorek:   Budyń waniliowy z sokiem z malin 100%, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,  

    gluten, jaja,

 

PIĄTEK  07.11. 2025r.   

                                                                                                                  

Śniadanie : Pieczywo mieszane z masłem, serkiem almette, szynką pomidorem,  kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną

Przekąska: kalarepka                                                                                                                        

Obiad: Zupa ogórkowa  na mięsie z zieleniną,  naleśniki z dżemem truskawkowym, herbata owocowa                                                                                                                               

Podwieczorek: Baton mleczno- zbożowy, sok tłoczony z jabłek 100%

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten, kakao, jaja 

 

 Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki