PONIEDZIAŁEK  03.03.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, szynką, serkiem kanapkowym, warzywami,  kawa inka na mleku, herbata z    miodem i cytryną,

Przekąska: jabłko

Obiad: Zupa „włoska” na mięsie z  zieleniną, „łazanki” z  mięsem mielonym i kapustą kiszoną gotowaną, herbata miętowa

Podwieczorek:  Pomarańcze, czekolada naturalna, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,  seler

 

WTOREK 04.03.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem ,serem żółtym, szynką, ogórkiem kiszonym, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną, 

Przekąska: rzodkiewka

Obiad: Zupa z fasolki szparagowej  na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet z kurczaka w sosie słodko- kwaśnym z ryżem,  kompot owocowy

Podwieczorek: Gruszki, ciastka owsiane, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą,

zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego,  gluten,   seler                      

 

ŚRODA 05.03.2025r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, szynką, jajkiem, pomidorem,   kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska:  pomarańcza

Obiad: „Rosolnik” z makaronem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną,  filet z miruny w cieście naleśnikowym,  surówka z czerwonej kapusty, ziemniaki z zieleniną, kompot owocoy

Podwieczorek: jogurt owocowy, krakersy, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,

    gluten,  jaja

 

CZWARTEK 06. 03.2025r.

 

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami,  pieczywo mieszane  z masłem, powidłami śliwkowymi, szynką, papryką, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: kalarepa

Obiad: „Devolay” z piersi kurczaka z masłem i żółtym serem, marchewka gotowana, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek: budyń waniliowy z sokiem z malin 100%, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, jaja,

    gluten, kakao

 

PIĄTEK 07.03. 2025r

                                                                                                              

Śniadanie :Pieczywo mieszane z  masłem, pastą z makreli wędzonej, szynką, warzywami, kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną,

Przekąska: jabłko                                                                                                                         

Obiad: Zupa- krem z kalafiora  z grzankami ziołowymi  na mięsie z włoszczyzną i  zieleniną, racuchy drożdżowe z cukrem pudrem,  kompot owocowy

Podwieczorek:  Mus owocowy, chrupki kukurydziane, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata  

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten, jaja 

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.