PONIEDZIAŁEK 03.03.2025 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serkiem kanapkowym, warzywami, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: jabłko
Obiad: Zupa „włoska” na mięsie z zieleniną, „łazanki” z mięsem mielonym i kapustą kiszoną gotowaną, herbata miętowa
Podwieczorek: Pomarańcze, czekolada naturalna, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten, seler
WTOREK 04.03.2025 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem ,serem żółtym, szynką, ogórkiem kiszonym, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: rzodkiewka
Obiad: Zupa z fasolki szparagowej na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet z kurczaka w sosie słodko- kwaśnym z ryżem, kompot owocowy
Podwieczorek: Gruszki, ciastka owsiane, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą,
zawiera alergeny:
białka mleka,
krowiego, gluten, seler
ŚRODA 05.03.2025r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, jajkiem, pomidorem, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: pomarańcza
Obiad: „Rosolnik” z makaronem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet z miruny w cieście naleśnikowym, surówka z czerwonej kapusty, ziemniaki z zieleniną, kompot owocoy
Podwieczorek: jogurt owocowy, krakersy, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, jaja
CZWARTEK 06. 03.2025r. |
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami, pieczywo mieszane z masłem, powidłami śliwkowymi, szynką, papryką, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: kalarepa
Obiad: „Devolay” z piersi kurczaka z masłem i żółtym serem, marchewka gotowana, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: budyń waniliowy z sokiem z malin 100%, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, jaja,
gluten, kakao
PIĄTEK 07.03. 2025r |
Śniadanie :Pieczywo mieszane z masłem, pastą z makreli wędzonej, szynką, warzywami, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: jabłko
Obiad: Zupa- krem z kalafiora z grzankami ziołowymi na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, racuchy drożdżowe z cukrem pudrem, kompot owocowy
Podwieczorek: Mus owocowy, chrupki kukurydziane, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten, jaja
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.