PONIEDZIAŁEK  02.06.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, twarożkiem z warzywami, szynką  kakao, herbataz  miodem i cytryną,

Przekąska:

Obiad: Zupa z soczewicy  mięsie z włoszczyzną i zieleniną, ryż na mleku z jabłkami prażonymi bitą śmietaną, kompot owocowy

Podwieczorek: Baton mleczny, sok tłoczony z jabłek i pomarańczy 100%

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,  seler, kakao

WTOREK  03.06.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, kiełbasą krakowską sałatą  kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,   

Przekąska:

Obiad: Zupa z marchewki  na  mięsie z włoszczyzną  i zieleniną, filet z kurczaka w sosie śmietanowo- brokułowym z makaronem, kompot owocowy

Podwieczorek: Koktajl mleczno- owocowy na maślance,  chrupki kukurydziane,

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą,

zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego,  gluten,   seler

ŚRODA 04.06.2025r.

 

Śniadanie: „Owsianka” na mleku, pieczywo mieszane  z masłem,  powidłami śliwkowymi, szynką rzodkiewką, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska:  marchew

Obiad:   „Rosolnik” z makaronem na mięsie z włoszczyzna i zieleniną, udka z kurczaka pieczone w sosie własnym, ziemniaki  z zieleniną, kalafior z masłem i bułeczką, kompot owocowy

Podwieczorek:  Banan, chrupki kukurydziane  herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten,

 

CZWARTEK 05.06.2025r.

 

Śniadanie  Pieczywo mieszane  z masłem,  szynką, jajkiem, pomidorem, kawa inka na mleku,  herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: rzodkiewka

Obiad: Kotlet schabowy panierowany,  kapusta młoda duszona z koperkiem, ziemniaki puree ,kompot owocowy

Podwieczorek: budyń waniliowy z sokiem z malin 100%, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,  

    gluten, jaja

PIĄTEK  06.06. 2025r.    

                                                                                                                  

Śniadanie :Pieczywo mieszane z  masłem, pasztetem delikatesowym, szynką, ogórkiem małosolnym,  kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną,

Przekąska: kalarepka                                                                                                                         

Obiad:  „Krupnik”  na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet z miruny smażony, ziemniaki puree z zieleniną, surówka z młodej kapusty, kompot owocowy

Podwieczorek: drożdżówka z owocami, sok tłoczony z jabłek100%

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.