| PONIEDZIAŁEK 02.06.2025 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem z warzywami, szynką kakao, herbataz miodem i cytryną,
Przekąska:
Obiad: Zupa z soczewicy mięsie z włoszczyzną i zieleniną, ryż na mleku z jabłkami prażonymi bitą śmietaną, kompot owocowy
Podwieczorek: Baton mleczny, sok tłoczony z jabłek i pomarańczy 100%
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten, seler, kakao
| WTOREK 03.06.2025 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, kiełbasą krakowską sałatą kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska:
Obiad: Zupa z marchewki na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet z kurczaka w sosie śmietanowo- brokułowym z makaronem, kompot owocowy
Podwieczorek: Koktajl mleczno- owocowy na maślance, chrupki kukurydziane,
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą,
zawiera alergeny:
białka mleka,
krowiego, gluten, seler
| ŚRODA 04.06.2025r. |
Śniadanie: „Owsianka” na mleku, pieczywo mieszane z masłem, powidłami śliwkowymi, szynką rzodkiewką, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: marchew
Obiad: „Rosolnik” z makaronem na mięsie z włoszczyzna i zieleniną, udka z kurczaka pieczone w sosie własnym, ziemniaki z zieleniną, kalafior z masłem i bułeczką, kompot owocowy
Podwieczorek: Banan, chrupki kukurydziane herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten,
| CZWARTEK 05.06.2025r. |
Śniadanie Pieczywo mieszane z masłem, szynką, jajkiem, pomidorem, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: rzodkiewka
Obiad: Kotlet schabowy panierowany, kapusta młoda duszona z koperkiem, ziemniaki puree ,kompot owocowy
Podwieczorek: budyń waniliowy z sokiem z malin 100%, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, jaja
| PIĄTEK 06.06. 2025r. |
Śniadanie :Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem delikatesowym, szynką, ogórkiem małosolnym, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: kalarepka
Obiad: „Krupnik” na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet z miruny smażony, ziemniaki puree z zieleniną, surówka z młodej kapusty, kompot owocowy
Podwieczorek: drożdżówka z owocami, sok tłoczony z jabłek100%
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler
gluten
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.