PONIEDZIAŁEK  01.09.2025 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, serem żółtym, szynką, ogórkiem małosolnym,  kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną,

Przekąska: papryka

Obiad: Zupa z wiśni z makaronem, filet z kurczaka w sosie curry z warzywami, ziemniaki z zieleniną, herbata miętowa

Podwieczorek:   Śliwki, ciastka owsiane, herbata 

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,  seler,   

 

WTOREK  02.09.2025 r.

 

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami mieszanymi, Pieczywo mieszane z masłem, dżemem truskawkowym, szynką, pomidorem, herbata z miodem i cytryną,   

Przekąska: rzodkiewka

Obiad: Gulasz z szynki wp, ziemniaki z zieleniną, kalafior z masłem i bułeczką, kompot owocowy                                                                                           

Podwieczorek: jogurt owocowy, chrupki kukurydziane,  herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą,

zawiera alergeny:

    białka mleka,    

    krowiego,  gluten,   seler, jaja                   

 

ŚRODA 03.09.2025r.

 

Śniadanie Pieczywo mieszane  z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką, sałatą kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska:  śliwki

Obiad: Zupa jarzynowa na mięsie z  zieleniną, makaron z twarogiem, kompot owocowy

Podwieczorek:   deser mleczno- czekoladowy,  herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler

    gluten, jaja, kakao  

 

 

                                                          CZWARTEK 04.09.2025r.

 

ŚniadaniePieczywo mieszane  z masłem, serkiem almette, szynką, rzodkiewką, kakao,herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: marchewka

Obiad: „Rosolnik” z  drobnym makaronem, na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, kotlet schabowy panierowany, ziemniaki z zieleniną, kapusta  biała gotowana na słodko-kwaśno, kompot owocowy

Podwieczorek: arbuz, ciastka owsiane, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,  

    gluten, jaja, kakao

 

                                                          PIĄTEK  05.09. 2025r. 

                                                                                                                  

Śniadanie :  Pieczywo mieszane  z masłem, pastą mięsną z warzywami, szynką,  kawa inka na mleku, herbata z  miodem i cytryną

Przekąska: jabłko                                                                                                                         

Obiad:  „Krupnik”  na mięsie z zieleniną, filet z miruny smażony, surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki puree z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek: Banany, wafle suche bez cukru i soli, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata 

zawiera alergeny:

    białka mleka    

   krowiego, seler

   gluten, 

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.