PONIEDZIAŁEK 27.11. 2023 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serem żółtym, sałatą, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: marchewka
Obiad: Zupa jarzynowa na mięsie z zieleniną, makaron z sosem truskawkowym, sok owocowy
Podwieczorek: Mandarynki, słomka ptysiowa, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, sałatą
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten,
WTOREK 28.11. 2023 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serkiem kanapkowym z ziołami, szynką, ogórkiem kiszonym, kakao, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: jabłko
Obiad :Zupa szczawiowa z jajkiem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, udko z kurczaka pieczone w sosie własnym, surówka z marchewki i jabłka, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: budyń waniliowy z sokiem z malin 100%, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten,
seler, jaja, kakao
ŚRODA 29.11.2023r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą mięsną z warzywami (wyrób własny), szynką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: baton „kinder pingui”, sok tłoczony 100% ze słomką
Obiad : Klops z miruny smażony z sosem koperkowym, surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: jogurt „Piątuś” z owocami, chrupki, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten
CZWARTEK 30.11.2023r. |
Śniadanie: Zupa mleczna z granolą, Pieczywo mieszane z masłem, dżemem truskawkowym, szynką, kiełkami lucerny, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: papryka czerwona
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, pieczeń „rzymska”z łopatki mielonej, ziemniaki z zieleniną, brokuły z masłem i bułeczką, herbata miętowa
Podwieczorek: gruszki, krakersy, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler, kakao
PIĄTEK 01.12. 2023r. |
Śniadanie: Bułki z masłem, serem żółtym, kiełbasą krakowską, papryką kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: suszone śliwki
Obiad: Zupa z fasolki szparagowej na mięsie z włoszczyzna i zieleniną, Ryż z filetem kurczaka „po chińsku”, kompot owocowy
Podwieczorek: baton wielozbożowy, sok tłoczony z jabłek i pomarańczy
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka ,mleka krowiego,
gluten, seler,
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.