PONIEDZIAŁEK 23.10. 2023 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, parówki na gorąco z ketchupem, papryką czerwoną, ogórkiem kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: marchewka
Obiad: Zupa z soczewicy czerwonej na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, makaron z sosem truskawkowym, kompot owocowy
Podwieczorek: Winogrona, ciastka owsiane , herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, sałatą
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten, kakao
WTOREK 24.10 2023 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serkiem almette, kiełbasą krakowską, pomidorem,. Kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: jabłko
Obiad :”Rosolnik” z ryżem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Udko z kurczaka duszone w sosie własnym surówka z marchewki i jabłka, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: Kisiel z wiśni , biszkopty
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten,
seler, kakao
ŚRODA 25.10.2023r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą z makreli wędzonej, szynką, sałatą, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska : Kinder pingui, soczek tłoczony z jabłek i gruszek - urodzinki
Obiad :Schab wp w sosie pieczeniowym ze śliwką, ziemniaki z zieleniną, buraczki tarte, kompot owocowy
Podwieczorek: jogurt z owocami, chrupki kukurydziane
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten,
kakao,
CZWARTEK 26.10 2023r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, żółtym serem, ogórkiem kiszonym, ,kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: papryka
Obiad: Barszcz czerwony z makaronem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, pulpety w sosie śmietanowym z masłem i bułeczką, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: gruszki, wafle suche, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, jajka
gluten, seler
PIĄTEK 27.10. 2023r. |
Śniadanie: Bułki maślane z masłem, dżemem truskawkowym, szynką, ogórkiem świeżym, kakao, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: kalarepka
Obiad: „Krupnik” na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet z miruny smażony z sosem pomidorowym, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy
Podwieczorek: Banany, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka ,mleka krowiego,
gluten, seler,
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.