PONIEDZIAŁEK 16.10. 2023 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką gotowaną, serem żółtym, papryką czerwoną, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: marchewka
Obiad: Zupa ogórkowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, naleśniki z twarogiem, kompot owocowy
Podwieczorek: gruszki, ciastka „grzybki” , herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, sałatą
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten, kakao
WTOREK 17.10 2023 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, szynką, sałatą,. kakao, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: jabłko
Obiad :Zupa z fasolki szparagowej na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, gulasz z szynki wp z kaszą bulgur, ogórek małosolny, kompot owocowy
Podwieczorek: chałka, sok tłoczony z jabłek i pomarańczy 100%
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten, jaja,
seler, kakao
ŚRODA 18.10.2023r. |
Śniadanie: „Owsianka” na mleku, pieczywo mieszane z masłem, powidłami śliwkowymi, szynką, sałatą, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska : śliwki suszone
Obiad :Filet z miruny smażony, sos pomidorowy, surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: serek „Piątuś” herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten,
kakao,
CZWARTEK 19.10 2023r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, jajkiem, pomidorem, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: papryka
Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, kotlet z piersi kurczaka panierowany, kalafior z masłem i bułeczką, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: Budyń waniliowy z sokiem malinowym, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, jajka
gluten, seler,
PIĄTEK 20.10. 2023r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serkiem almettte, szynką, ogórkiem, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: kalarepka
Obiad: „Krupnik” na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, fasolka po „bretońsku”z bułeczką
Podwieczorek: Jabłka gofry waflowe suche, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka ,mleka krowiego,
gluten, seler
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.