PONIEDZIAŁEK  16.10. 2023 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką gotowaną, serem żółtym, papryką czerwoną, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną

Przekąska: marchewka

Obiad: Zupa ogórkowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, naleśniki z twarogiem, kompot owocowy

Podwieczorek: gruszki, ciastka „grzybki” , herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z  masłem, szynką, sałatą

     zawiera alergeny: 

     białka mleka

     krowiego, seler,      

     gluten, kakao

WTOREK 17.10 2023 r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane  z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, szynką, sałatą,. kakao, herbata z miodem i cytryną,   

Przekąska:  jabłko

Obiad :Zupa z fasolki szparagowej na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, gulasz z szynki wp z kaszą  bulgur, ogórek małosolny, kompot owocowy

Podwieczorek: chałka, sok tłoczony z jabłek i pomarańczy 100%

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten, jaja,

    seler, kakao

ŚRODA 18.10.2023r.

 

Śniadanie:  „Owsianka” na mleku, pieczywo mieszane z masłem, powidłami śliwkowymi, szynką, sałatą,  herbata z miodem i cytryną,

Przekąska : śliwki suszone

Obiad :Filet  z miruny smażony, sos pomidorowy, surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki z zieleniną,  kompot owocowy

Podwieczorek: serek „Piątuś” herbata 

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, gluten,                     

    kakao,    

CZWARTEK 19.10 2023r.

 

Śniadanie:  Pieczywo mieszane z masłem, szynką, jajkiem, pomidorem,  kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: papryka

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem  na mięsie z włoszczyzną i  zieleniną, kotlet z piersi kurczaka panierowany, kalafior z masłem i bułeczką, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek:  Budyń waniliowy z sokiem malinowym, herbata

Podwieczorek II:   Kanapki z masłem i szynką, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, jajka

    gluten,  seler,

PIĄTEK  20.10. 2023r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serkiem almettte, szynką, ogórkiem, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,

Przekąska: kalarepka                                                                                                                                                                        

Obiad: „Krupnik”   na mięsie z włoszczyzną i zieleniną,  fasolka po „bretońsku”z bułeczką

Podwieczorek: Jabłka  gofry waflowe suche, herbata

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata  

   zawiera alergeny:

   białka ,mleka krowiego,

   gluten, seler

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.