PONIEDZIAŁEK 21.03. 2022 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, ogórkiem świeżym, sałatą, szczypiorkiem, kawa na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: seler naciowy
Obiad: Zupa- krem z zielonych warzyw z grzankami na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Filet z indyka w sosie szpinakowo-śmietanowym z makaronem, kompot owocowy
Podwieczorek: Sok przecierowy jabłko-kiwi, biszkopty
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, sałatą
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten
WTOREK 22.03. 2022 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką, sałatą, herbata z miodem i cytryną, kawa zbożowa na mleku
Przekąska: papryka żółta
Obiad: „Nuggetsy z piersi kurczaka, marchewka gotowana oprószana, ziemniaki puree z zieleniną, sok tłoczony z pomarańczy
Podwieczorek : banan, chrupki kukurydziane, herbata
Podwieczorek II : Kanapki z masłem, szynką, sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler, jaja
ŚRODA 23. 03.2022r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, serem żółtym, jajkiem, ogórkiem, pomidorem, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: śliwki suszone
Obiad :Zupa koperkowa z kaszką na mięsie z włoszczyzna, pieczeń z szynki w sosie własnym,, ziemniaki z zieleniną, surówka z kapusty modrej, kompot owocowy,
Podwieczorek: Jogurt jagodowy,, wafle suche
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, jaja
gluten, seler,
CZWARTEK 24. 03. 2022r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serkiem śmietankowym almette, szynką białą, kiełkami lucerny, kakao, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: krążki białej rzodkwi
Obiad: Zupa ziemniaczana na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, ryż na mleku z jabłkiem prażonym i bitą śmietaną, kompot owocowy
Podwieczorek: Budyń waniliowy (wyrób własny), gruszki, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, kakao
PIĄTEK 25.03. 2022r. |
Śniadanie: Zupa mleczna z kółeczkami miodowymi, Pieczywo mieszane z masłem, dżemem malinowym, schabem wędzonym, rzodkiewką, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: papryka czerwona
Obiad: Zupa z wiśni z makaronem, Klopsiki z miruny smażone z sosem pomidorowym, ziemniaki surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy
Podwieczorek: Mus truskawkowy(wyrób własny), ciastko owsiane, woda
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, jaja
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.