PONIEDZIAŁEK 16.05. 2022 r |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą szynkową, serem żółtym, ogórkiem kiszonym, kawa na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: śliwki suszone
Obiad: „Kapuśniak” z młodej kapusty na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, kasza kuskus z musem jabłkowym i bitą śmietaną, kompot owocowy
Podwieczorek: Gruszki, ciastka owsiane bez soli i cukru, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, sałatą
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten,
WTOREK 17.05. 2022 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką wędzoną, serkiem almette, rzodkiewką, herbata z miodem i cytryną, kawa inka mleku
Przekąska: papryka
Obiad: Zupa- krem z groszku zielonego na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, „Gołąbki” bez zawijania z łopatki mielonej i młodej kapusty w sosie pomidorowym, kompot owocowy
Podwieczorek: ciasto marchewkowe z czekoladą, jabłko, herbata
Podwieczorek II : Kanapki z masłem, szynką, sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler, kakao
ŚRODA 18.05.2022r. |
Śniadanie: Bułki z masłem, powidłami śliwkowymi, szynką, ogórkiem świeżym, herbata z miodem i cytryną, kawa inka na mleku
Przekąska: kalarepka
Obiad :Zupa ziemniaczana na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Filet z kurczaka w sosie śmietanowo-brokułowym z makaronem, kompot owocowy
Podwieczorek: Jogurt z owocami, chrupki kukurydziane
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, gluten,
seler, kakao
CZWARTEK 19.05. 2022r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką, jajkiem, pomidorem, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: jablko
Obiad: Pieczeń z szynki wp w sosie własnym, fasolka szparagowa z masłem i bułeczką, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: Kaszka manna na mleku z sokiem 100%, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, jaja
PIĄTEK 20.05. 2022r. |
Śniadanie:Zupa mleczna z płatkami śniadaniowym, Pieczywo mieszane z masłem, szynką, sałatą, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: marchewka
Obiad: „Krupnik” z kaszy jęczmiennej na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Filet smażony z miruny, sos koperkowy, surówka z młodej kapusty, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: Jabłko, słomka ptysiowa,herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w przypadkach niezależnych od placówki.