PONIEDZIAŁEK 11.04. 2022 r.

 

ŚNIADANIE: pieczywo mieszane z masłem, szynką sokołowską, serem żółtym, sałatą, kawa na mleku, herbata z miodem i cytryną
PRZEKĄSKA: rzodkiewka

OBIAD: zupa z czerwonej soczewicy na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, makaron z twarogiem, kompot owocowy

PODWIECZOREK: pomarańcze, ciastka owsiane listki, herbata

PODWIECZOREK II: kanapki z masłem, szynką, sałatą

zawiera alergeny:

białka mleka krowiego,

seler, gluten

 

           

WTOREK 12.04. 2022 r.   

 

ŚNIADANIE: pieczywo mieszane z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, szynką, ogórkiem świeżym, herbata z miodem i cytryną, kakao
PRZEKĄSKA: marchewka
OBIAD: zupa pomidorowa z ryżem na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, klops smażony z miruny, ziemniaki puree z zieleniną sałata z sosem vinagraite, kompot owocowy

PODWIECZOREK: podwieczorek budyń waniliowy (wyrób własny), jabłko, herbata
PODWIECZOREK II: kanapki z masłem, szynką, sałatą, herbata

zawiera alergeny:

białka mleka krowiego,

gluten, seler, jaja

 

 

ŚRODA 13.04.2022r.

 

ŚNIADANIE: pieczywo mieszane z masłem, jajko, szynka, ogórek świeży, pomidor, sałata, herbata z miodem i cytryną, kawa inka na mleku
PRZEKĄSKA: jabłko, babka wielkanocna
OBIAD: ”rosolnik” na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, szynka wieprzowa gotowana w sosie białym, ziemniaki z zielenina, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy,
PODWIECZOREK: ciastka mazurki, sok pomarańczowy 100%,
PODWIECZOREK II: kanapki z szynką i sałatą, herbata

zawiera alergeny:

białka mleka krowiego, jaja,

gluten, seler

 

 

CZWARTEK 14.04. 2022r.

 

ŚNIADANIE: zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, pieczywo mieszane z masłem, powidłami, serem żółtym, rzodkiewką, herbata z miodem i cytryną,
PRZEKĄSKA: kalarepka
OBIAD: kotlet panierowany z piersi kurczaka, ziemniaki z zieleniną, fasolka szparagowa z masłem i bułeczką, kompot owocowy
PODWIECZOREK: jogurt owocowy, wafle naturalne
PODWIECZOREK II: kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

białka mleka krowiego,

gluten, kakao, jaja

 

 

PIĄTEK 15.04. 2022r.

 

ŚNIADANIE: pieczywo mieszane z masłem, szynką, serkiem almette, ogórkiem kiszonym, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
PRZEKĄSKA: papryka czerwona
OBIAD: pierogi nadziewane truskawkami z sosem waniliowym, kompot owocowy
PODWIECZOREK: sok jabłkowy naturalny 100%, ciastka anyżki
PODWIECZOREK II: kanapki z masłem i szynką, herbata

zawiera alergeny:

białka mleka krowiego,

gluten