PONIEDZIAŁEK 04.04. 2022 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, parówki na gorąco, papryka, ogórek świeży kawa na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: śliwki suszone
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Naleśniki z dżemem, kompot owocowy
Podwieczorek: Jabłka, ciastka owsiane bez soli i cukru, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, sałatą
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten,
WTOREK 05.04. 2022 r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, szynką, rzodkiewką, herbata z miodem i cytryną, kawa inka na mleku
Przekąska: kalarepka
Obiad: Zupa pomidorowa z drobnym makaronem, na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, pulpety z łopatki mielonej w sosie śmietanowym, fasolka szparagowa z masłem i bułeczką, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek :Jogurt „straciatella” (wyrób własny- jogurt naturalny +czekolada naturalna), ciasteczka anyżowe
Podwieczorek II : Kanapki z masłem, szynką, sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler,
ŚRODA 06.04.2022r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, szynką, ogórkiem kiszonym, kakao, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: papryka
Obiad :Zupa kalafiorowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z ryżem, kompot owocowy,
Podwieczorek: Kasza jaglana na mleku z sokiem 100% z malin, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, jaja
gluten, seler,
CZWARTEK 07.04. 2022r. |
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, pieczywo mieszane z masłem, dżemem, szynką herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: gruszka
Obiad: Udka pieczone w sosie własnym, surówka z kapusty kiszonej, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: Mus owocowy 100% Kubuś, chrupki kukurydziane
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, kakao
PIĄTEK 08.04. 2022r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pastą z makreli wędzonej, rzodkiewką, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną,
Przekąska: papryka czerwona
Obiad: Zupa ziemniaczana na mięsie z włoszczyzna i zieleniną, Makaron z mięsem mielonym i sosem bolońskim, herbata miętowa
Podwieczorek: Banany, wafle ryżowe, herbata
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten, seler