PONIEDZIAŁEK 12.10.2020r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką serem, sałatą pomidorem, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa na mlek

Przekąska: marchewka

Obiad: Zupa ogórkowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Makaron z twarogiem, masłem i cukrem kompot owocowy                                                                                        

Podwieczorek:   Kinder kanapka, jabłko herbata owocowa

Podwieczorek II:   Kanapki z  masłem, szynką, sałatą

  zawiera alergeny:

  białka mleka

  krowiego, seler,      

  gluten,

WTOREK 13.10. 2020r. 

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serkiem kanapkowym, szynką rzodkiewką herbata z miodem i cytryną, kakao

Przekąska: jabłka                      

Obiad: Rosół z udek kurczak z makaronem z włoszczyzną i zieleniną, Udka z kurczaka w potrawce, marchewka z groszkiem, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy

Podwieczorek:  jogurt bananowy (wyrób własny, jogurt naturalny+ banan), herbatniki

Podwieczorek II : Kanapki z masłem, szynką,  herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego,

    gluten,

ŚRODA  14.10.2020r.

 

Śniadanie:  Pieczywo mieszane  z masłem, parówki na gorąco z ketchupem, ogórek, papryka, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną                       

Przekąska:  winogrona

Obiad : Pieczeń z szynki w sosie własnym, buraczki zasmażane, ziemniaki z zieleniną,  kompot  owocowy                           

Podwieczorek: Galaretki owocowe, beziki, herbata owocowa    

Podwieczorek II:  Kanapki z szynką i sałatą, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, seler,

    gluten,

CZWARTEK 15.10.2020r.

 

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami mieszanymi, Bułki mleczne  z masłem, dżemem morelowym, szynką, herbata z miodem i cytryną

Przekąska:  rzodkiewka

Obiad:   Barszcz czerwony z makaronem, na mięsie z włoszczyzną i zieleniną , Klopsiki smażone z łopatki wp, mizeria z ogórków ze śmietaną i jogurtem, ziemniaki z zieleniną,  kompot owocowy

Podwieczorek: Winogrona, krakersy

Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata

    zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, 

    gluten,  

    jaja

PIĄTEK 16.10.2020r.

 

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem pasta z makreli wędzonej, serem żółtym, ogórkiem kiszonym, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną                                

Przekąska; papryka                                  

Obiad: „ Kapuśniak” z kiszonej kapusty  na mięsie  z włoszczyzną i zieleniną, Ryż na mleku z musem jabłkowym i cynamonem, kompot owocowy

Podwieczorek: Biszkopty , soki owocowe 100 %

Podwieczorek II:  Kanapki z masłem i szynką, herbata

   zawiera alergeny:

    białka mleka    

    krowiego, 

    gluten, 

    seler