PONIEDZIAŁEK 12.10.2020r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynką serem, sałatą pomidorem, herbata z cytryną i miodem, kawa zbożowa na mlek
Przekąska: marchewka
Obiad: Zupa ogórkowa na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Makaron z twarogiem, masłem i cukrem kompot owocowy
Podwieczorek: Kinder kanapka, jabłko herbata owocowa
Podwieczorek II: Kanapki z masłem, szynką, sałatą
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten,
WTOREK 13.10. 2020r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serkiem kanapkowym, szynką rzodkiewką herbata z miodem i cytryną, kakao
Przekąska: jabłka
Obiad: Rosół z udek kurczak z makaronem z włoszczyzną i zieleniną, Udka z kurczaka w potrawce, marchewka z groszkiem, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: jogurt bananowy (wyrób własny, jogurt naturalny+ banan), herbatniki
Podwieczorek II : Kanapki z masłem, szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten,
ŚRODA 14.10.2020r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, parówki na gorąco z ketchupem, ogórek, papryka, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: winogrona
Obiad : Pieczeń z szynki w sosie własnym, buraczki zasmażane, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: Galaretki owocowe, beziki, herbata owocowa
Podwieczorek II: Kanapki z szynką i sałatą, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego, seler,
gluten,
CZWARTEK 15.10.2020r. |
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami mieszanymi, Bułki mleczne z masłem, dżemem morelowym, szynką, herbata z miodem i cytryną
Przekąska: rzodkiewka
Obiad: Barszcz czerwony z makaronem, na mięsie z włoszczyzną i zieleniną , Klopsiki smażone z łopatki wp, mizeria z ogórków ze śmietaną i jogurtem, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy
Podwieczorek: Winogrona, krakersy
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten,
jaja
PIĄTEK 16.10.2020r. |
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem pasta z makreli wędzonej, serem żółtym, ogórkiem kiszonym, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną
Przekąska; papryka
Obiad: „ Kapuśniak” z kiszonej kapusty na mięsie z włoszczyzną i zieleniną, Ryż na mleku z musem jabłkowym i cynamonem, kompot owocowy
Podwieczorek: Biszkopty , soki owocowe 100 %
Podwieczorek II: Kanapki z masłem i szynką, herbata
zawiera alergeny:
białka mleka
krowiego,
gluten,
seler